Olympiade voor visueel gehandicapten

Je speelt eens een toernooitje en je hebt een leuk verslag....
Gebruikersavatar
ruudkuchler
Expert
Expert
Berichten: 3378
Lid geworden op: zo feb 04, 2018 1:22 pm
Locatie: Amersfoort

Olympiade voor visueel gehandicapten

Bericht door ruudkuchler » zo feb 04, 2018 1:22 pm

Te lezen op http://www.schakers.info/

Van 2 tot en met 13 november wordt in Tarragona (Spanje) de XII Team World Olympiade voor visueel gehandicapten gehouden. De Olympiade wordt om de vier jaar gehouden en dit keer spelen 34 landenteams negen ronden Zwitsers in hotel Palas Pineda te Tarragona. Voor het Nederlandse team spelen o.a. Jan Boer, Kim Hoogenraad en Rob Arntz, laatstgenoemde stuurde een verslag. Op 11 november zal er tevens het IBCA-congres worden gehouden (bestuursverkiezing).

Een verslag uit Spanje van Rob Arntz:
"Onze eerste dagen in Spanje waren heerlijk, maar laat ik met het slechte nieuws beginnen: de eerste wedstrijd tegen Slovenie hebben we met 3-1 verloren. Alleen Jan Boer heeft gewonnen. Ikzelf heb niet geblunderd, maar kwam slecht uit de opening en heb dat niet goed kunnen maken. Jan Boer speelde een mooie partij waarin hij de dame van een 2100+ tegenstander wist in te sluiten. Niet slecht dus.

De eerste dagen hebben we Barcelona bekeken. Het is een erg mooie stad. Wil ik zeker privé nog eens heen. We hebben onder anderen stadion FC Barcelona, een aantal parken en de Sagrada Famila bezocht. Het hotel hier is heel luxe. Een beetje tè luxe naar mijn smaak zelfs, maar goed ... als ik er toch ben profiteer ik er maar van. Er doen 34 landen mee en de gemiddelde speelsterkte ligt wel erg ver boven die van ons. Maar goed, we houden moed. Volgende keer meer!"

Toernooisite: http://www.usuarios.com/ib316564/

Plaats reactie