Zwart mag weer, wit speelt Pbd2

Schuif gezellig aan en speel mee!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Anthon
Gevorderde
Gevorderde
Berichten: 494
Lid geworden op: zo feb 04, 2018 1:22 pm

Zwart mag weer, wit speelt Pbd2

Bericht door Anthon » zo feb 04, 2018 1:22 pm

Zo beter Jeroen??
Just because I'm losing, it doesn't mean I'm lost. -Lost!, Coldplay-

Gebruikersavatar
SGABeest
Expert
Expert
Berichten: 2735
Lid geworden op: zo feb 04, 2018 1:22 pm

Bericht door SGABeest » zo feb 04, 2018 1:22 pm

Willempie
Beginner
Waarom geven lieden uit dat zwarte kamp wit de schuld van hun gaapgedrag terwijl zijzelf met zetjes op de vierkante millimeter als Pbd7 (waar Peter’s voorkeur Pc6 de juiste was), b6, Lb7, Dc7, Tc8 (waar c4 in aanmerking kwam) en e6 (waar ook e5 kon) elk contact proberen te vermijden?
Zijn Den Zwarten wellicht sinds zet 1 vergeten dat ze verder mogen dan de 6e rij?
Hoeveel langer gaat het duren voor ze zelfs de middellijn overgaan? In Cruijff-taal: als je niet schiet kun je niet scoren!
Kent de befaamde Bladelbase nog partijen met 10.Lg5?

Waarde Willem,
Je alleswetende naar Godsgedrag riekende opmerking "waar die en die zet de juiste was....." spreekt encyclopedieën. Met zoveel stukken op het bord is het onmogelijk dat slechts één zet de juiste kan zijn. De ongekende hoeveelheid mogelijkheden zijn nu juist de kern van het schaken. Iets minder verhevendheid in je commentaren zou je sieren makker.

De bekende Amsterdamse filisoof heeft inderdaad jouw lievelings elftal een keer kampioen gemaakt, evenals vele andere elftallen in andere jaren.
De forumtoeschouwers en de zwarten gaan zien of de witten Rekbaar van Begrip worden (echt aanvalsspel over de vleugels = op twee (!) fronten dus......) of slechts De Volgers Van De Enige Mogelijkheid blijken (met grote kans op verval naar dogmatisme en schaakstaphorster varianten.)
In het eerste geval zal de forumliefhebber smullen van schaakplezier, in het tweede van slechts commentaarplezier op de povere witte remisevertoning die in den beginne als de wel heel moderne aanvalspartij is verkocht...........

Hoe dan ook blijf bezig met de Godsidee, daar kan mogelijk nog jullie redding liggen. Veel sterkte waardige tegenstander.
Plaats reactie