Jeugd

Ontdek de magie van het schaken

Ontdek de magie van schaken bij Schaakgenootschap Amersfoort

Schaken is de leukste denksport voor kinderen. Je kunt thuis of op school schaken, maar het is ook erg interessant en gezellig om samen met andere kinderen te oefenen en competitie te spelen. Dit kan bij schaakgenootschap Amersfoort: wij hebben momenteel meer dan 20 jeugdleden.

Wij leiden jeugdschakers zelf op door gemotiveerde bevoegde jeugdtrainers. Op vrijdagavond is er van 19.00 uur tot 19.45 uur (met een uitloop tot 20.00 uur) schaken voor de jeugd op onze club. Vanaf 6 jaar ben je van harte welkom om een paar keer gratis mee te doen en te kijken of het iets voor je is. Daarna kun je jeugdlid worden van onze vereniging.

Wat doen we allemaal?

Vaak geven we eerst les over allerlei manieren om beter te leren schaken. Hierbij gebruiken we ook werkbladen en werkboeken met oefeningen. We leggen alles helder uit en helpen je als je iets niet begrijpt. Daarna speel je een partij schaak tegen een andere jeugdspeler. Als je wint, krijg je een punt voor de ranglijst die we bijhouden. Af en toe spelen we een ander spelletje dat met schaken te maken heeft. Respect voor elkaar en sportiviteit staan bij ons hoog in het vaandel.

Wat is de magie van het schaken?

Bij het schaken heb je allerlei verschillende stukken die op hun eigen manier over het bord bewegen. Ze heten koning, dame, toren, loper, paard en pion. Een paard is echt bijzonder want die kan over andere stukken heen bewegen. Als je de koning van de ander kunt pakken, win je de partij.

Alvast veel schaakplezier gewenst!