Jeugd

Ontdek de magie van het schaken

Ontdek de magie van schaken bij Schaakgenootschap Amersfoort

Kom gerust vrijblijvend langs op vrijdagavond om 19:00 uur.

Schaken is de leukste denksport voor kinderen. Op school of thuis kan je schaken. Echter het is ook erg interessant om juist met andere kinderen te oefenen en competitie te spelen op regelmatige basis. Schaakgenootschap Amersfoort heeft momenteel 23 jeugdleden. Onze club leidt jeugdschakers zelf op. De jeugdtrainers zijn gemotiveerde schakers, die de onderdelen van het schaken helder uitleggen. Komend seizoen starten 10 kinderen met stap 2. De opstapgroep is het meest geschikt voor kinderen van 6 jaar. De minimumleeftijd voor stap 1 is 7 jaar.

Hoe ziet jouw avond eruit? Ten eerste houden we bij wie er komt (was jij het meeste aanwezig tijdens de lessen dan krijg jij een leuke verrassing aan het einde van het seizoen). Vervolgens volgen de huisregels. We bieden je een rustige leeromgeving waarin respect centraal staat. Daarna delen we je in per stap (opstap, 1 of 2). Je volgt de les en speelt een partij of spelletje. Ten slotte kan je een keer niet dan vragen we jou dat vooraf door te geven.

Huiswerk maakt ook onderdeel uit van de opleiding. Je krijgt zelfs een werkboek mee of een opgavenvel zodat je kan oefenen. Je maakt en levert het huiswerk in (6 of 12 opgaven). Voor het spelplezier is het noodzakelijk dat je de basis kan dromen. Ik noem alvast de namen van de stukken zodat je die al weet. De pion, toren, loper, paard, dame en de koning. Deze stukken bewegen allemaal op hun eigen manier over het bord. Een paard is echt bijzonder want die mag ook over andere stukken heen springen.

Schaken is niet alleen leren, maar ook plezier maken. Er zijn een heleboel leuke spelletjes te spelen. Zo kan je op club oefenen, maar ook thuis.