Kampioen in het hol van de leeuw

Kampioen in het hol van de leeuw
Algemeen Gunie du Chatinier

Donderdag 11 mei vond de slotronde plaats in de Hoofdklasse C bij En Passant. Stand vooraf was dat EP 1 een matchpunt voor stond op SGA 1. We moesten dus winnen om kampioen te worden.

Met een verzwakt en versterkt team gingen we de strijd aan. Verzwakt omdat de basisspelers Guus, Arjan en Gunie om diverse redenen niet konden of wilden spelen. Versterkt omdat je de invallers Arie, Henrik en Peter moeilijk een verzwakking kan noemen.

We kwamen al snel op achterstand. Jeroen, het hele seizoen al wisselvallig net als ikzelf, liet zijn dame insluiten en kon teleurgesteld opgeven. 0-1

Joeri had met de zwarte stukken al snel een betere stelling tegen oud-SGAer Robert Krouwel en kon dat voordeel uitbouwen naar een gewonnen stelling. 1-1

Tim, eveneens met zwart, schoof Robin Reichardt langzaam maar zeker naar een verloren eindspel. 2-1.

Op bord 2 moest Henrik Porte opboksen tegen de sterke Henk Vedder. Ook hier kwam de zwartspeler (Henk) beter uit de opening, bouwde het positionele voordeel uit en maakte het tactisch af. 2-2.

Rogier kwam met zwart wat gedrukt te staan en moest zich voorlopig beperken tot defensieve zetten om schade te voorkomen. Het remise-aanbod van wit kwam wat onverwacht en werd begrijpelijk aangenomen. 2,5-2,5.

Peter Reedijk speelde met wit op aanval. Met een schijnoffer op d5 leek zwart (Gerben van Pel) zich te redden. Peter moest gedwongen een kwaliteit offeren, maar kon de aanval wel voortzetten met diverse dreigingen. En dat resulteerde al snel daarna in de winst. 3,5-2,5.

Bram stond de hele partij beter, maar kon het niet afmaken en zette ons met een remise op 4-3.

De laatste partij was de boeiendste van de dag. Richard Vedder tegen Arie van de Burch. Richard speelde op koningsaanval met de bekende rush met de h-pion. En toen hij er in slaagde de h-lijn te openen vreesde ik toch wel even voor de zwarte koning. Arie verdedigde zich stug en snoepte een pionnetje mee. Uiteindelijk lukte het om de dames te ruilen. Met het oog op de stand nam Richard nog vol risico in een stelling met een hoge remisemarge. Maar Arie bleef rustig, pakte een tweede pion die hij onmiddellijk weer terug gaf en won de pot. 5-3 en kampioen.

Zoals een grapjas opmerkte: volgend seizoen naar Hoofdklasse B.

Een mooie ontknoping. Ook omdat EP het hele seizoen bovenaan stond.

Compliment overigens aan EP en Jasper Reichardt voor de perfecte organisatie.

Gunie du Chatinier

Gunie du Chatinier

Steun onze club

SponsorKliks, gratis SGA sponsoren!

Koop via onze banner bij bijv. Bol.com, Coolblue of Zalando en bezorg onze clubkas een extraatje.