Net geen promotie voor het tweede.

Algemeen Ed van de Gevel

Toegegeven de kans dat het tweede bij de slotronde van de promotieklasse nog een promotieplaats zou weten te bemachtigen was vooraf niet heel groot. Zelf moest er van HSG 2 gewonnen worden Daarnaast waren er echter nog drie wedstrijden van belang: Zeist - Ons Genoegen, Moira 2 - Paul Keres 4 en En Passant 2 - DBC. Als Zeist zou winnen, Moira 2 niet zou verliezen en DBC met 4½-3½ zou winnen dan zou het tweede zelfs nog kampioen zijn en als er twee van deze drie uitslagen op het bord zouden komen dan was de tweede promotieplek binnen. Een lang verhaal kort: onze mannen klaarden hun klus overtuigend: 5½-2½. Zeist won verrassend van OG, maar Moira 2 kwam slechts tot een 3½-4½ nederlaag en bij En Passant eindigde het op 4-4.

Wij feliciteren En Passant 2 derhalve met het kampioenschap en Paul Keres 4 met de promotie. Volgend jaar zal de promotieklasse bestaan uit DBC (De Bilt) SSC 2 (Soest) Zeist, Rivierenland (Buren), OZU 3 en Moira 1 (Utrecht) en Ons Genoegen, Hoogland en SG Amersfoort 2 (allen uit Amersfoort). De Rode Loper (Utrecht) heeft de beste papieren om het tiende team te worden. Gezien de drie Amersfoortse teams in de promotieklasse en het 125 jarig bestaan volgend jaar is het wellicht een idee de slotronde van de promotieklasse volgend jaar naar Amersfoort te halen...

Ed van de Gevel

Ed van de Gevel

Jarenlang hoofdredacteur van ons clubblad Ons Podium en fan van schaak eindspelen en Star Trek. Helaas op 26 oktober 2021 overleden.

Steun onze club

SponsorKliks, gratis SGA sponsoren!

Koop via onze banner bij bijv. Bol.com, Coolblue of Zalando en bezorg onze clubkas een extraatje.