SGA 1 - Max Euwe 1

SGA 1 - Max Euwe 1
Algemeen Joeri Piet

Ik ga de wedstrijd vanaf bord 1 naar 8 doorspreken. Niks geen tussenstanden "Het was 3-3 en nu waren er nog" achtige zaken.

Oh ja, we hebben 3-5 verloren. Dus je kunt ook gewoon stoppen met lezen! Tot zover de laatste bladzijde van het boek.

Ardin op 1! Ik had grote hoop op IM Kroeze of FM Bertholee voor Ardin omdat hij onze man-in-vorm is. Helaas werd het "slechts" Van de Oudeweetering. Ardin offert graag wat stellingscorrectheid op voor moeras-achtige complexiteit. In complexe stellingen is Ardin erg sterk en neemt hij vaker de juiste beslissingen ten opzichte van zijn tegenstanders die de weg kwijtraken. Een +0,5 evaluatie is dan niet zo heel veel waard! Zo ook in deze partij, het probleem wat Ardin zelf aangaf is dat hij dan vrij snel een betere stelling krijgt, maar in die stelling moet je dan opeens het juiste wat klinischere winstplan vinden en als dat niet lukt kan het tij weer de andere kant op keren In de eindstelling had zijn tegenstander een vrij sterke aanval, maar dit was gelukkig nog te keepen met remise als gevolg.

Tea had het op bord 2 zwaar. Haar tegenstander speelde een interessante variant waar de solidere Engelse stelling wat gecompliceerd werd. Haar tegenstander zat net iets lekkerder in de partij en trok de stelling naar zich toe.

Dimi had mogelijk wat winstmogelijkheden gehad in zijn partij. Uiteindelijk kwam er een remise-achtig toreneindspel op het bord waarbij Dimi een pion meer had. Gezien de tussenstand (3-4, nou ja noem ik het dus toch) ging Dimi op avontuur om te kijken of hij het volle punt kon binnenhalen. Helaas verdedigde zijn tegenstander erg actief en goed en wist die de partij binnen te slepen. Hulde natuurlijk aan Dimi voor zijn teamspirit!

Op bord 4 had Gerrit-Meine een partij-van-een-stuk. Er waren heerlijk vanaf de opening wat voordeeltjes binnengehaald (een pion op a5 die drie pionnen op a6-b7-c6 lamlegde bijvoorbeeld) en de partij werd netjes uitgespeeld.

Op bord 5 speelde Arie's tegenstander helaas een partij-van-een-stuk. Er waren vanaf de opening wat voordeeltjes binnengehaald en de partij werd netjes uitgespeeld.

Op bord 6 speelde Peter zijn huisvariant in het Spaans. Helaas mocht zijn tegenstander geen 3...f5 meer spelen van Euwe's Captain Kroeze! Erg jammer dit soort oekazes :D Het werd een interessante strategische pot die naar de Euwiaan ging.

Ik mocht zelf op bord 7 en kreeg relatief snel voordeel door een onnauwkeurigheid van mijn tegenstander in het vroege middenspel of het eind van de opening. Ik maakte zelf de klassieke fout om te vroeg te ontspannen bij een betere stelling en overzag een sterke zet van mijn tegenstander in het pionneneindspel. Ik had daarna toch nog kansen om het pionneneindspel goed af te sluiten, maar ik dacht dat het toen al remise was. Naar aanleiding van deze partij heb ik de KNSB gemaild dat mijn eindspelrating statistisch gezien op zo'n 1500 niveau is en ik daarom aanspraak wil maken op de in februari doorgevoerde sub2000-rare-rating-deflatiebestrijding-ratingcompensatie. Ik heb ingezet op 100 punten.

Gerard had op bord 8 een partijtje die over en weer ging. Zijn tegenstander had op een gegeven moment een betere stelling, maar zag door zijn eigen betere bos de bomen niet meer en Gerard kon het puntje mooi binnen tikken!

It's lonely at the top is een grote leugen in klasse 2A! Het kan nog alle kanten op!

Tussenstand 2A 9 maart

Joeri Piet

Joeri Piet

Joeri Piet is teamleider van SGA 1 (KNSB-competitie).

Steun onze club

SponsorKliks, gratis SGA sponsoren!

Koop via onze banner bij bijv. Bol.com, Coolblue of Zalando en bezorg onze clubkas een extraatje.