SGA 3 wint van Oud Zuylen 2

SGA 3 wint van Oud Zuylen 2
Algemeen Wiebe de Witte

In klasse 5D van de KNSB team had het derde team van de SGA een moeizame start. Twee keer is met 2,5 - 5,5 verloren van respectievelijk Hoogland 1 en Magnus Leidsche Rijn 1. Op zaterdag 26 november moest het team aantreden tegen Oud Zuylen Utrecht 2. Op papier een sterk team met een gemiddelde rating van bijna 1750 punten, ongeveer 90 punten meer dan het Amersfoortse team. Hiernaast hadden we ook een aantal invallers, dus op voorhand leek het een zware wedstrijd te worden.

De wedstrijd verliep echter positief voor het Amersfoortse team. Een mooie overwinning was die van Peter Nitrauw, die een dame-offer van de tegenstander accepteerde en koelbloedig zijn koningsvleugel verdedigde en juist gebruik maakte van de onveilige koningsposite van de tegenstander. Ook alle invallers scoorden allemaal een punt.

Bij de tijdincrement op de 40ste zet ging het mis op het derde bord. In plaats van een half uur kwam er slechts een kwartier bij op de klok. Dit zorgde voor de nodige verwarring en onrust, waarbij vermoedelijk de zwartspeler van Oud Zuylen uit zijn concentratie is geraakt en een paar zetten later een volle dame weggaf. De volledige utislag is hier te vinden.

Door deze overwinning staat SGA 3 op een gedeelde 6/7 plaats in de competitie. Het team zal nog zeker een extra zege nodig hebben om uit de degradatie zone te bljiven. Maar het is nog relatief vroeg in de competitie, dus wellicht is nog veel meer haalbaar!

Wiebe de Witte

Wiebe de Witte

Steun onze club

SponsorKliks, gratis SGA sponsoren!

Koop via onze banner bij bijv. Bol.com, Coolblue of Zalando en bezorg onze clubkas een extraatje.