SGA 3 - ZZS! 1

SGA 3 - ZZS! 1
Algemeen Tom Bekius

Wij traden aan tegen ZZS! 1 afgelopen zaterdag. Eén mannetje te weinig bij ons helaas, en snel werd Martin Bos opgetrommeld, en die was nog op tijd ook, pffff.

Mijn partij, met zwart, verliep voorspoedig maar vergde wel al mijn aandacht. Toen ik eindelijk een rondje maakte, bleek bord 2 al verdwenen, navraag leerde dat Alexander snel gewonnen had, met behulp van een dubbelschaak. Dat was erg vlug dus, nog enkele minuten sneller dan Chris nota bene, die 2-0 kwam melden, en een superreeks aan het neerzetten is in SGA 3. Hans Manuel speelde een remise, en o.g. won een aardige partij, bleven over Wim, Milan en Hanjo, en een heel eind verderop Martin, die dus een hap tijd minder had. De 40 zetten tijdscontrole naderde en er werd snel gespeeld door de heren, en men zette bij voorkeur op de momenten dat ik net naar een ander bord keek, zodat veel finesses mij waarschijnlijk ontgingen. Milans’ spel zag er actief uit, en hij won dan ook een stuk en de partij even later. De matchpunten waren binnen! Hanjo leek ook te gaan winnen na een knappe eindfase, maar maakte ineens een forse uitglijder, een pion kreeg vrije doorgang, een catastrofe van formaat. Wim, op bord 1, speelde met een handje pionnen en 2 lopers tegen een handje pionnen en twee paarden. Dat werd mede gelet op de stand, remise. Martin tenslotte verdedigde al geruime tijd heel taai een stelling met één pion minder, maar… uiteindelijk tevergeefs. 5½-2½ voor ons. Zwolle Zuid schaakt! Maar niet zo goed, denk je er dan snel pesterig achteraan natuurlijk.

Dat betekent dat de kampioenskansen nog intact zijn, op 23-3 zal Hoogland 1 ons opwachten. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt!

Tom Bekius

Tom Bekius

Tom Bekius is teamleider van SGA 3 (KNSB-competitie).

Steun onze club

SponsorKliks, gratis SGA sponsoren!

Koop via onze banner bij bijv. Bol.com, Coolblue of Zalando en bezorg onze clubkas een extraatje.