SGA-ers spelen om het wereldkampioenschap

SGA-ers spelen om het wereldkampioenschap
Algemeen Wiebe de Witte

Begin oktober van dit jaar was weer het jaarlijkse wereldkampioenschap voor 50+ amateurs georganiseerd door ACO. Het toernooi werd dit jaargehouden op Kreta. Schaakclub SGA was door maar liefst 8 spelers vertegenwoordigd op dit toernooi: Arjan, Audry, Dennis, Humphrey, Marcel, Peter, Ron en Wiebe.

Over de opzet van het toernooi valt weinig aan te merken: in de ochtend wordt een schaakpartij gespeeld, die je na afloop kan bespreken met een van de drie grootmeesters die daar ook aanwezig zijn. Naast het schaaktoernooi zelf worden er onder andere ook snelschaaktoernooitjes, een simultaan, en trainingen (door GM Daniel King) georganiseerd. Dit alles in een all-inclusive 5-sterren hotel op Kreta, waar strand, goed eten, en lekkere coctails allemaal binnen handbereik zijn.

De SGA-ers hebben in drie klasses gespeeld, maar helaas zijn we in geen van deze groepen bij de eerste drie geeindigd. Wel kijken we terug op een mooi en leerzaam toernooi, wat zeker voor een herhaling vatbaar is. Gelukkig is die kans er, in mei 2023 wordt het wereldkampioenschap voor amateurs 2023 (alle leeftijden) op Kos gespeeld.

Wiebe de Witte

Wiebe de Witte

Steun onze club

SponsorKliks, gratis SGA sponsoren!

Koop via onze banner bij bijv. Bol.com, Coolblue of Zalando en bezorg onze clubkas een extraatje.