SGA1 verpulvert startblokken

SGA1 verpulvert startblokken
Algemeen Joeri Piet

De geur van verschraald bier, schaakborden waarop de stukken ondanks het vilt niet kunnen schuiven vanwege opgedroogde drankresten, sterke, gratis katerverdrijvende koffie. Jawel we waren aanbeland in een vestiging van een studentensociëteit, tevens de speellocatie van LOS Groningen.

Gerard kwam wat later binnen om een goedkopere parkeerplek te vinden bij de PLUS waar hij uiteindelijk alsnog 6 euro duurder uit was :D

LOS kwam met invaller IM Floris van Assendelft, de oud trainer van Tim, sterk opdagen met gemiddeld 100 ELO punten meer. Tea was net terug uit het jeugdtoernooi in Roemenië en als invaller mochten we home grown Peter Nitrauw opstellen.

Ik ben normaliter al een captain die weinig rondjes langs de borden doet als ik zelf nog speel, maar bij de seizoensopener zijn de schaakvaardigheden nogal wat roestig en plak ik helemaal vast aan de wiebelige stoel. Een paar keer moest ik naar buiten om mijn parkeertijd te verlengen.

Wat ik wel zag was dat Peter Reedijk naast mij al vrij snel een stuk achter stond door een misrekening en gaf op. Tegenstander van Peter en Captain van LOS Arjan Dijkstra had gelijk bevelen voor mijn tegenstander. “Zorg dat je de tap maakt, maar als je nog wil schaken moet je dat doen hoor”

Het was duidelijk waar de prioriteiten lagen bij LOS! Arie was gezien de sterkte van zijn tegenstander relatief snel klaar met een geweldige winstpartij tegen IM van Assendelft. Wellicht speelde hij extra sterk vanwege de hereniging met zijn oude Soesterschaakkompaan Gerrit-Meine die een goede start maakte met een mooie remise op bord 2. Ikzelf had ondertussen een half uur zitten rekenen op een compleet belachelijke offervariant en speelde een zetje waardoor ik duidelijk minder kwam te staan. Mijn tegenstander speelde het ook niet nauwkeurig en zo wisselden we nog wat onnauwkeurigheden af totdat ik in de slotstelling eeuwig schaak moest maken.

Ardin, Henrik, Gerard en Peter waren nog bezig. Rond deze tijd schoten er vonkenregens uit de tapkast en de stoppenkast. Plots onstond daar met kwaadaardig gelach vanuit het niets een gifgroen rokerig brouwsel dat snel werd ingeschonken. Gif? Hulkdrank? Doping? Of toch gewoon alcohol?

Bij het drinken van het goedje zag ik LOSSERS hun nek 360 graden draaien, halsaderen klopten met een amplitude van een cm en er sprong een knoopje van een overhemd. Voor Gerards tegenstander kwam het te laat, van een veel betere stelling ging hij naar een verloren stelling. Gerard tikte het makkelijk uit. Bij de pizzeria gaf hij aan dat hij voor op zijn remiseschema liep met deze dubbelremise!

Peter Nitrauw maakte een solide plusremise tegen de creatieve Tromp van zijn tegenstander en is met twee partijen nog ongeslagen in het eerste! 2,5-3,5 voor ons.

Ardin had de stoppenkast vonken over zich heen gekregen en speelde een geweldige hoogspanningspartij. Met een spannend en mooi uitgespeeld eindspel haalde hij zo het winnende punt binnen. Henrik was als laatste bezig en probeerde een zeer moeilijk te verdedigen eindspel nog remise te houden, maar dat was erg lastig.

Eindstand 3,5-4,5

Een geweldige start van het seizoen! Kom maar door met die eerste klasse!

Joeri Piet

Joeri Piet

Joeri Piet is teamleider van SGA 1 (KNSB-competitie).

Steun onze club

SponsorKliks, gratis SGA sponsoren!

Koop via onze banner bij bijv. Bol.com, Coolblue of Zalando en bezorg onze clubkas een extraatje.