Spassky's - SGA 1

Spassky's - SGA 1
Algemeen Joeri Piet

De lange en barre toch richting Groningen met twee invallers die bereid waren om er een zaterdagje uit en thuis van te maken. De Spasskianen (of Spasskynezen? In ieder geval geen Spasskynaren) waren zo aardig om iets later te beginnen.

Waarbij het andere Groningse 2A team, LOS, in een oud studentencafé speelt, spelen de Spassky's in een van de leukste speellocaties van Nederland. Het Jannes van der Wal denksportcentrum met al zijn kleine lokaaltjes waarbij erg veel schakers van verschillende Groningse clubs van de hoogste tot de laagste klasse een lekker potje schaak kunnen spelen en daarna nog wat kunnen analyseren met een biertje of een portje bij de bar.

Ardin knalde er op bord 1 lekker stevig in tegen de Nimzo van de voor Spassky's debuterende Erik Hoeksema. Henrik had het al vroeg zwaar tegen Michael Riemens. Gerrit-Meine stond prima dacht ik en bord 4 bij Arie was het behoorlijk complex. Ik kon het niet volgen, maar het zag er goed uit voor Arie met flinke druk rondom de vijandelijke koning.

Ik had op bord 5 zelf niet helemaal meer op orde hoe ik mijn c4-pion zou gaan dekken en ik dacht met Lc2 (i.p.v. de manoeuvre Pd4-c2-e3) op de aanval te gaan spelen. Een onnauwkeurigheid in een Siciliaan, zelfs in de laffe 3.Lb5 variant van mij is nog steeds erg kostbaar en na de actieve voortzettingen van captain van Putten had ik na zet 11 het nakijken en kon ik al vroeg mijn enige hoop zoeken in het creëren van complicaties.

Op bord 6 kwam een andere laffe Siciliaan op het bord met 2.c3. Mocht ik ooit kunnen tijdreizen dan breng ik zeker een bezoekje aan de heer Alapin. De vrede werd vroeg getekend op zet 15. In zekere zin is de Alapin het iets minder laffe en sjablonerige broertje van het Londonsysteem waarbij een reeks standaardzetten er uit geknald worden. Tegen dat soort systemen moet je eigenlijk systematisch ieder remisebod weigeren met zwart. Geen kritiek hoor Peter :D

Supersub Jeroen speelde tegen zijn jeugdliefde. De Grünfeld bedoel ik dan. Het knetterde niet echt in de variant die op het bord kwam en hier werd de vrede ook vrij snel getekend.

Onze andere Supersub en na een lange schaakpauze weer teruggekomen Arnoud van Gemeren kreeg zowaar een Open Siciliaan op het bord. Hulde aan de witspeler natuurlijk! Ook hier knetterde het niet echt en werd de vredespijp snel uitgewisseld.

Na de drie remises was ik aan de beurt. Hoe de partij afliep kun je teruglezen op het verslag van Spassky's Captain van Putten. Bijgeloof – SV Spassky’s (spasskys.nl) Altijd lekker :D

De in bloedvorm verkerende Ardin had een zeer sterke aanval, maar Hoeksema navigeerde keurig naar remise. Henriks tegenstander speelde een vrij sterke partij waar Henrik probeerde houvast te krijgen, maar het mocht niet baten. Arie had zich ergens misrekend en verloor helaas een mooi opgezette complexe partij. Gerrit-Meine had ook een misrekening en ook die partij ging verloren.

De misrekeningen waren redelijk in balans en de eindstand werd: Spassky's - SGA 1 5-3

Dank aan Arnoud en Jeroen voor het invallen en de gezelligheid!

Joeri Piet

Joeri Piet

Joeri Piet is teamleider van SGA 1 (KNSB-competitie).

Steun onze club

SponsorKliks, gratis SGA sponsoren!

Koop via onze banner bij bijv. Bol.com, Coolblue of Zalando en bezorg onze clubkas een extraatje.